Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in večjo interaktivnost. Nastavitev zasebnosti Zapri
Info Pikapolonica

Anketa

Na katerem kanalu vaši otroci gledajo risanke?

RTV SLO OTO POP TV Minimax Nickelodeon Orlando drugo

Uporaba piškotkov

Splošno pojasnilo


Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?
 
Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša.
Piškotki so potrebni za delovanje spletne strani in izboljšanju delovanja spletne strani. 
 
Google Analytics
Google Analytics uporablja piškotke za analizo spletne strani (spletnega mesta). Informacije, ki jih ustvari piškotek o uporabi spletnega mesta se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se tam shranijo. IP naslov uporabnika do Googla prispe skrajšan. Samo v izjemnih primerih bo celoten IP-naslov uporabnika posredovan na Googlov strežnik v ZDA in šele tam skrajšan. Google z informacijami ovrednoti uporabo spletnega mesta s strani uporabnika. IP naslov, ki je bil posredovan v okvirju Google Analytics, ne bo združen z drugimi Googlovimi podatki.
 
FACEBOOK VTIČNIK
Facebook vtičnik vzpostavi neposredno povezavo s Facebookovimi strežniki. Kadar uporabnik uporablja vtičnik in npr. klikne na gumb "Všeč mi je" ali napiše komentar, potem se ta informacija prav tako prenese neposredno na Facebookov strežnik, kjer se shrani. Informacije se prav tako objavijo na Facebook profilu, da jih lahko vidijo uporabnikovi Facebook prijatelji. Več Facebook vtičnikih prebere v Facebookovih nasvetih za varstvo podatkov. Če ne želitei, da se podatki, ki jih Facebook pridobi na spletnem mestu, zapišejo na Facebook računu uporabnika, se pred obiskom spletnega mesta odjavite iz Facebook porfila.

Katere piškotke uporabljamo?

Lastni piškotki
 
Ime piškotka: uporaba_piskotka
Domena: pikapolonica.com
Namen: Shranjevanje podatka o odločitvi uporabnika o uporabi piškotkov
Trajanje: 1 leto
 
Ime piškotka: PHPSESSID
Domena: pikapolonica.com
Namen: Delovanje spletne košarice
Trajanje: Trajanje seje

Analitični piškotki
 
Imena piškotkov: __utma, __utmb, __utmc, __utmz
Domena: pikapolonica.com
Namen: Google Analytics statistika ogledov spletne strani
Trajanje: do 2 leti
 
Vtičniki zunanjih ponudnikov
 
Ime piškotka: Facebook piškotki
Domena: Facebook.com
Namen: Facebook "Like"
Trajanje: različno
 
Opozorilo: Uporabnik, ki je obiskoval Spletno mesto pred 15. 6. 2013 ima lahko nameščen piškotek, ki ga ne moremo onemogočiti – piškotek lahko zbriše zgolj uporabnik.